Marknader

Att gå på marknad är en upplevelse som man inte bör missa då man besöker Costa del Sol. Varje ort med självaktning har sin egen marknad och dessa är utspridda över alla veckans dagar. Många av marknadsknallarna reser omkring och står ena dagen på marknaden i en by för att följande dag återfinnas på marknaden i en annan by osv. Även om de flesta av marknaderna liknar varandra, kan vissa skillnader ibland urskiljas. Vanligast är att man hittar diverse krimskrams, men möjligheter finns även att göra fynd. Kläder finns i stort sett alltid och här finns goda möjligheter att köpa t ex billiga barnkläder eller kopior på mer kända märken till överkomliga priser. Även läder och/eller keramik finns i spännande design och till attraktiva priser. Man får inte glömma bort att pruta.

Marknaderna kan indelas i så kallade Gatumarknader, vilket är den typ som beskrivs ovan, och Loppmarknader, vilka huvudsakligen säljer allsköns begagnade artiklar, alltifrån skördetröskor till gammalt porslin och gamla fotoalbum (med foton). De flesta av marknaderna är vanliga gatumarknader och ett fåtal är loppmarknader. Dessa senare är speciellt utmärkta nedan.

Marknaderna håller normalt öppet mellan kl 8 och kl 14 (Säkraste tiden är dock mellan 10 och 12).

Marknad Skor
Marknad Skor
Marknad Keramik
Marknad Keramik
Marknad Blommor
Marknad Blommor
Följande marknader ligger närmast Costalita (sorterat efter veckodag):

Måndag Marbella, vid Feriaplatsen (Recinto Ferial Las Albarizas) i stadens östra utkant strax ovanför huvudgatan och Marbellas Polígono Industrial.

Tisdag Fuengirola har den största av sina tre marknader på tisdagar. Marknaden håller till på den så kallade "Feriaplatsen" i den östra delen av centrala Fuengirola.

Onsdag Estepona (Calle Carmén Laforet). OBS! Ny adress sedan 2017! För att komma till denna marknad tar man ringvägen runt Estepona, svänger av vid den andra avfarten märkt Estepona och tar vägen ner mot havet. I den första rondellen ser man Lidl snett upp åt höger och den vägen tar man. Kör förbi Lidl till nästa rondell och där ligger marknaden en bit in på den gata som går till höger i rondellen. Ett tips är att (åtminstone under högsäsong) parkera vid Lidl där när man besöker marknaden. Utbudet består av tingeltangel, kläder, grönsaker och kryddor till låga priser.
.
Väskor i San Pedro..
.
...och glasögon
.
Allt för 1 Euro!
Torsdag San Pedro de Alcántara (Calle de Calvario, den västra vägen mot Ronda), Lämna carreteran innan tunneln och sväng sedan i den första rondellen vänster och passera San Pedro). Fortsätt sedan i riktning norrut. Utbud som Estepona ovan.

På torsdagar är det även marknad i Torremolinos.

.
.
.
.
Fredag Cancelada tvärs över stora vägen, hundra meter åt Esteponahållet, har en liten, men mysig marknad med endast ett femtal stånd. Här finns grönsaker, frukt, blommor och varierande krimskrams. Enda marknaden på gångavstånd från Costalita.

På fredagar är det även marknad i Benalmádena.

Lördag Nueva Andalucía (Puerto Banús) vid tjurfäktningsarenan till vänster om stora vägen (A7, avfart Nueva Andalucia). Möbler, konst, antikviteter, kläder mm. Marknaden är utspridd dels omkring själva arenan och Centro Plaza, dels längs med och på gatan ner mot Puerto Banús.

På lördagar är det även marknad i Fuengirola.

Estepona hamn
Estepona hamn
Marknad Sabanillas
Marknad Sabanillas
Söndag Estepona (Hamnen, västra delen av stan). Kläder, smycken, keramik mm, mindre än onsdagsmarknaden. Denna marknad är inte så stor och relativt öppen i sin uppläggning då den ligger direkt vid själva hamnen. I området finns ett antal restauranger varför man med fördel kan kombinera lite shopping med en söndagslunch på någon av dessa.

Sabanillas ligger ca tio kilometer väster om Estepona, strax ovanför kustvägen. Denna marknad är en av de mest välordnade och har ett större inslag av antikviteter än andra marknader längs kusten. Det hela liknar mest en gigantisk loppmarknad. Kombinera gärna med ett besök vid det gamla romerska badet som ligger vid en naturlig svavelvattenkälla en bit upp från marknaden (Se avsnittet om utflykter).

Lasta skåpbilen full och sälj!
Lasta skåpbilen full och sälj!
Här gör man churros på beställning
Här gör man churros på beställning
Telefon med Stieg Larsson
Telefon med Stieg Larsson
Ermita Nuestra Señora de Rosario heter en kyrka som ligger på höger sida av vägen upp mot Benahavís (ungefär halvvägs). Omkring denna kyrka ordnas det loppmarknad varje söndag. Dom har dessutom väldigt goda churros som helst ska ätas med varm chokladsås.

På söndagar är det även marknad i Ronda, Nerja, Torremolinos och Fuengirola i hamnen.